
De Vries Van Oers
In juni 2015 hebben De Vries Snacks en Van Oers Snacks hun krachten gebundeld in een nieuwe groep. Beide familiebedrijven zijn samen meer dan 115 jaar actief in de out-of-home markt van diepvriessnacks in Nederland en België. De samenwerking zorgt voor de benodigde continuïteit en slagkracht in een veranderende markt.
Van Oers Snacks en De Vries Snacks blijven onder DE VRIES VAN OERS opereren als twee zelfstandige organisaties met eigen merknamen en eigen vestigingen. Willem van de Vorst, algemeen directeur, geeft sturing aan beide bedrijven in respectievelijk Dordrecht en Boxtel. De Vries Snacks België blijft onder leiding staan van zaakvoerder Luc Brusten.
De samenwerking biedt tal van voordelen onder andere op gebied van delen van kennis en ervaring. Bovendien vullen de klanten- en productportfolio’s elkaar goed aan. Met de bundeling ontstaat een unieke combinatie van familiebedrijven, in een markt die wordt gedomineerd door financiële partijen.

De Vries
Slagersknecht Gerrit de Vries senior begon in 1952 in een klein winkelpandje midden in het centrum van Dordrecht. Voor kiosken en cafés draaide hij vele gehaktballen en ook maakte hij leverworst in het zuur.
Toen er een wet werd uitgevaardigd dat de gehaktbal niet meer dan zes procent zetmeel mocht bevatten bedacht Gerrit de Vries een oplossing. Deze oplossing is dé mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandse snackcultuur. Hij maakte van zijn gehaktbal een staaf! In het kleine winkelpandje zagen in 1954 de eerste frikadellen in Nederland het levenslicht.
De Vries Snacks werd naast uitvinder van de frikadel vooral bekend met de succesvolle introductie van een ander product; De Mexicano®. Een unieke vorm, een unieke kruiding én een unieke naam; de succesvolle ingredïenten voor een regelrechte hit. Zo werd eind 1984 wederom historie geschreven en dit keer werd niets aan het toeval overgelaten, De intellectueel eigendomsrechten werden direct vastgelegd zodat niemand anders de naam Mexicano® kon kopiëren.
Inmiddels vindt de productie plaats in een moderne snackfabriek en genieten miljoenen consumenten dagelijks van de lekkerste snacks die hier geproduceerd worden.

Van Oers
Martien van Oers, ondernemer in hart en nieren, leerde het vak van zijn vader en moeder. Moeder had een kruidenierszaak in Boxtel en vader bracht blikgroenten, kaas en vis uit de winkel rond bij Brabantse horeca.
In de jaren ’70 werd Martien eindverantwoordelijk voor het bedrijf en zo ontstond een grote landelijke speler op gebied van snacks, salades en grootverbruik. Na het te vroege overlijden van Martien in ’08 namen zijn drie kinderen het bedrijf over. Na enkele jaren namen twee kinderen afscheid van het familiebedrijf. Wim, de oudste van de drie, zag dat de bedrijfstak hevig in verandering was en besloot het bedrijf te veranderen en toekomstbestendiger te maken. Verschillende activiteiten werden afgestoten en er kwam focus op productie van kwalitatief hoogwaardige snacks. Deze strategie bleek de juiste, inmiddels is de locatie in Boxtel een professionele productieplant voorzien van alle technieken en certificeringen voor foodproductie.
Wim van Oers kwam helaas veel te vroeg en zeer onverwacht te overlijden op 26 februari 2016. Zijn vaste voornemen was om het bedrijf verder te blijven ontwikkelen. Directie en werknemers van het bedrijf blijven er alles aan doen om deze opdracht te realiseren.
Belangrijke historische momenten
1952 Oprichting De Vries Snacks door Gerrit De Vries senior
1954 Gerrit De Vries brengt een nieuw product op de markt: de frikadel
1958 Van Oers wordt opgericht als groothandel in conserven voor horeca
1963 Van Oers start met productie van snacks
1983 Van Oers wordt een grote landelijke speler door levering aan alle 88 NS stations
1984 De Vries brengt een nieuw product op de markt: De Mexicano®
1986 Van Oers start met productie van koelverse salades
1992 Van Oers start met verkoop van warme ovensnacks in tankstations
2004 Van Oers start met productie van ultraverse salades
2012 Van Oers neemt de activiteiten van De Kroon salades over
2013 Van Oers verkoopt de groothandels activiteiten aan Sligro Food Group
2015 De Vries en Van Oers bundelen de krachten en starten United Food Family
2016 De koelverse salade activiteiten van Van Oers worden verkocht aan Smilde Foods
2017 De Vries Van Oers wordt de nieuwe handelsnaam van United Food Family
Wim van Oers 1968 – 2016
Goedlachse ondernemer met warme persoonlijkheid
Wim’s carrière begon in 1989 bij het bedrijf van zijn vader. Hij startte als bijrijder op de vrachtwagen en leverde bestellingen af bij klanten. Al snel werd duidelijk dat het onderhouden van relaties en het verbinden van mensen een aangeboren talent was van Wim. Met zijn warme persoonlijkheid en gevoel voor humor wist hij vele zakenrelaties langdurig aan het bedrijf te binden en zelfs hechte vriendschappen te sluiten.
In 2008 trad hij, na het overlijden van zijn vader Martien van Oers, samen met zijn broer en zus in diens voetsporen. Na het vertrek van zijn broer en zus leidde hij het bedrijf naar de volgende fase. De onderneming kreeg in 2010 nog de Boxtelse Ondernemers Trofee, een prijs die Wim opdroeg aan zijn twee jaar daarvoor overleden vader. ‘Net als zijn vader Martien leefde Wim van Oers voor het bedrijf. 24uur per dag en zeven dagen per week was hij in de weer voor het snack- en saladebedrijf’, aldus een typering van broer Ruud.
Naast ondernemer was Wim van Oers vader van een gezin met drie kinderen en stond hij midden in de gemeenschap van Boxtel en omstreken. Hij steunde tal van lokale initiatieven en was naast leverancier ook sponsor van verschillende verenigingen.
Wim van Oers is slechts 48 jaar geworden.
Meer weten?
Onder andere via deze website houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Heb je in de tussentijd al vragen? Neem dan vooral contact met ons op!